RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bewoners in opstand tegen nieuwe prostitutiezone Zandpad

1/4
UTRECHT - Omwonenden zijn een petitie gestart tegen de geplande prostitutiezone in de stad:Het Nieuwe Zandpad.Rond het middaguurwas het protestbijna1500 keer ondertekend.

Deinitiatiefnemersvrezen dat de komst vanprostituees tot overlast gaat leiden.Overvecht wordt volgens hen"nog meerin de ellende gestort"door de wijk te plaatsen in "een kweekvijver van criminaliteit, drugshandel, mensenhandel en andere problemen", schrijven de tegenstanders in een brief aan de gemeenteraad. Ook Ondiep en Zuilen zijn volgens deinitiatiefnemers kwetsbare wijken die verstoken moeten blijven van een nieuwe prostitutiezone in de omgeving.

Debewoners vinden dat er sprake is van tegenstrijdig beleid. "De gemeente Utrecht investeert om deze wijken te verbeteren, maar maakt die investeringen eigenhandig weer kapot door ellende te brengen in de vorm van een prostitutiezone."

 Impressie van Het Nieuwe Zandpad Impressie van Het Nieuwe Zandpad | Foto: Gemeente Utrecht

Het Nieuwe Zandpad, op een steenworp afstand van de voormalige seksbootjes,heeft plek voor162 ramen. Een bouwer vinden, die het project ook gaat exploiteren,blijkterg lastig.De tenderprocedure mislukte vorig jaar.

 Het Nieuwe Zandpad Het Nieuwe Zandpad | Foto: Gemeente Utrecht

Utrechtheeft sinds 2013 geen plek voor raamprostituees. De gemeente sloot toen de peeskamers aan het Zandpad en in de Hardebollenstraat vanwege verdenkingen van mensenhandel.

 De voormalige seksbootjes aan het Zandpad. De voormalige seksbootjes aan het Zandpad. | Foto: RTV Utrecht

RTV Utrecht heeft een tijdlijn gemaakt over Het Nieuwe Zandpad, waarin alle ontwikkelingen te vinden zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -