Te warm: schaatsbanen blijven toch dicht, alleen Doornsche IJsclub is open

© RTV Utrecht / Marco Geijtenbeek
ZEIST - Frustratie bij ijsclubs in onze regio. Zowel De Greb in Veenendaal als Blikkenburg in Zeist dachten hun opgespoten skeelerbanen vanmorgen te kunnen openen, maar het gaat niet lukken. Het was vannacht en vanmorgen warmer dan voorspeld. 
"De ijsmeesters hebben ons net gemeld dat het ijs te dun is. Het zou -6 worden maar het is -1", aldus een medewerkster van Blik & Burgers, dat al had aangekondigd dat baan om 09.00 uur zou opengaan. "Er wordt wel weer wat nieuwe kou verwacht, misschien lukt het dus alsnog. Ik ga nu weer koffie maken voor de ijsmeesters en dan naar het volgende overleg."
Bij De Greb in Veenendaal is de temperatuur op de ijsbaan niet lager geweest dan -2. De schaats- en skeelerclub spreekt van een frustrerende gang van zaken. "Er is de hele nacht doorgesproeid. De voorspellingen van -10 die ons beloofd waren zijn niet uitgekomen. Wij moeten u meedelen dat het ijs niet voldoende is om veilig te kunnen schaatsen. De ijsbaan blijft gesloten."
Het Biltsche Meertje en de Amersfoortse IJsvereniging zijn druk met voorbereidingen, maar ook zij kunnen vooralsnog niet open. De schaatsclubs in Abcoude, Baambrugge, Baarn, Bunnik, Breukelen en Eemdijk laten weten dat het ijs bij hen nog veel te dun is. Ook de sneeuw en de bewolking bevorderden de ijsgroei niet. De ijsclubs zijn dan ook niet erg hoopvol voor morgen.
De Doornsche IJsclub is vandaag wel weer open en op het Leersumse Veld zijn twee banen geveegd.
Doornsche IJsclub weer open

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.