Dierenbescherming zoekt Utrechters die 'buddy' willen

Inge komt de hondjes van Marius uitlaten.
Inge komt de hondjes van Marius uitlaten. © RTV Utrecht
UTRECHT - De Dierenbescherming is op zoek naar Utrechtse cliënten voor het project 'Dierenbuddy'. Bij dit project worden oudere of zieke mensen met huisdieren gekoppeld aan vrijwilligers. De zogenaamde 'dierenbuddy's' helpen met de zorg voor het dier, zodat deze langer bij het baasje kan blijven wonen.
Het project 'Dierenbuddy' bestaat inmiddels in een aantal grote steden. Hier helpen vrijwilligers bijvoorbeeld met het uitlaten van honden of het uitscheppen van de kattenbak. Ze doen dit voor cliënten die dit zelf niet meer kunnen, omdat ze bijvoorbeeld slecht ter been zijn. In Utrecht zijn er echter meer vrijwilligers aangemeld dan cliënten.

HULP

De Dierenbescherming doet daarom een oproep: "Ken je iemand of ben je iemand die hulp kan gebruiken? Meld je aan!" Volgens de Dierenbescherming zijn er vast meer mensen in Utrecht die de hulp van een dierenbuddy kunnen gebruiken.
"Ouderen worden lichamelijk vaak slechter en verliezen tegelijk soms hun sociale netwerk van familie en vrienden", legt Carmen Silos van de Dierenbescherming uit. "Juist voor die groep mensen is hun huisdier extra belangrijk, maar niet iedereen heeft de fininciële middelen om bijvoorbeeld een uitlaatservice te betalen."

UITLATEN

Met de hulp van dierenbuddy's kunnen deze chronisch zieken en ouderen hun huisdier behouden. Zo laat een groepje vrijwilligers om en om de teckels van Marius Koenders uit. "Zonder dierenbuddy's had ik de hondjes niet kunnen houden", legt Koenders uit. "En dat zou me zeer aan het hart gaan, ik heb ze al meer dan tien jaar."
Volgens de Dierenbescherming voorkomt het project dat ouderen van hun dieren worden gescheiden. "We voorkomen dat dieren naar het asiel worden gebracht", vertelt Silos. "En dat is beter voor mens en dier."
Op dit moment loopt het project 'Dierenbuddy' in onze provincie in Amersfoort en Utrecht. Nieuwe cliënten én vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij de Dierenbescherming.
Dierenbescherming zoekt cliënten voor het project 'Dierenbuddy'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.