Instellingen

Drugsrijder uit IJsselstein rijdt zonder rijbewijs, maar met mes en vuurwerkbom

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
ABCOUDE/IJSSELSTEIN - Een 43-jarige man uit IJsselstein is gisteravond aangehouden op de A2 bij Abcoude. Hij bestuurde zijn auto zonder geldig rijbewijs, was onder invloed van drugs en had een mes en een vuurwerkbom bij zich.
De automobilist werd rond 20.50 uur gecontroleerd. De man deed alsof hij zijn rijbewijs niet bij zich had, maar een agent had duidelijk er duidelijk een gezien toen de man zijn portefeuille trok. Het rijbewijs bleek in oktober 2018 ongeldig verklaard.

MES EN VUURWERK

In het opbergvak van het portier lag een klapmes. Volgens de Wet Wapens en Munitie mag een dergelijk mes alleen vervoerd worden als het zo verpakt is dat het niet onmiddelijk gebruikt kan worden, aldus de politie.
Op de achterbank lag bovendien een sporttas met daarin een soort vuurwerkbom. De politie gaat ervan uit dat het om illegaal vuurwerk gaat.
De laatste vondst was een doorzichtig zakje met wit poeder. Volgens de bestuurder ging het om een medicijn voor zijn buik. Uit een speekseltest bleek echter dat de man vermoedelijk amfetamine of methamfetamine gebruikt had.
De IJsselsteiner krijgt proces-verbaal voor rijden onder invloed van drugs, rijden zonder geldig rijbewijs, het vervoeren van een klapmes en het bezit van illegaal vuurwerk. Het mes en de vuurwerkbom zijn in beslag genomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.