Plannen voor nieuwe prostitutiezone in Overvecht gaan door

© Gemeente Utrecht
UTRECHT - De geplande prostitutiezone in Overvecht komt er. De Gemeente Utrecht heeft gereageerd op een brief van boze buurtbewoners. Zij kwamen gisteren met een petitie tegen de tippelzone, die inmiddels 1500 keer is ondertekend.
"Het college kent de zorgen van de bewoners en wijkraad Overvecht over de plannen met betrekking tot Het Nieuwe Zandpad en de mogelijke effecten op de leefbaarheid en veiligheid voor Overvecht", laat woordvoerder Sjoukje Volten weten. "Het college staat voor een opgave om schone, transparante en veilige raamprostitutie weer mogelijk te maken in de stad."
De gemeente verwacht dat de problemen waar de bewoners bezorgd over zijn zo beperkt mogelijk gehouden kunnen worden door 'intensief beheer van de omgeving'. "Daarmee zal de omgeving veilig en leefbaar blijven."
Hiermee reageert de gemeente op een brief die de bewoners hebben geschreven, waarin ze de gemeente verzoeken om de nieuwe tippelzone niet in hun wijk te plaatsen: "Een prostitutiezone plaatsen is het ergste wat Overvecht kan overkomen", schrijven ze.
Het besluit van de gemeente staat vast. "Het locatiebesluit is uitgewerkt in een bestemmingsplan dat door de raad is vastgesteld en ook door de Raad van State (de hoogste rechter) beoordeeld. Op dit moment onderzoekt de gemeente met professionals hoe schone en veilige raamprostitutie op deze locatie vormgegeven kan worden mogelijk is."
Bewoners Overvecht starten petitie tegen tippelzone

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.