Grillflitsers van dierenambulance Utrecht gestolen: "Je wil zo opvallend mogelijk zijn"

© Facebook / Dierenambulance Utrecht
UTRECHT - De dierenambulance in Utrecht is afgelopen nacht slachtoffer geworden van diefstal. De grillflitsers van een van de wagens zijn gestolen, meldt de organisatie.
"Toen we vandaag op de zaak aankwamen en de auto wilde starten vielen twee lege plekken op de wagen op. Daar zaten de flitsers van de grill." Dat is het enige wat weg is, vertelt Ilona van der Ende van de dierenambulance aan RTV Utrecht.

VEILIGHEID

Het gaat om de flitsers van de oude Chevy. "We rijden met name met onze nieuwe Caddy. Deze Chevy gebruiken we met name voor het knuffeluurtje in het WKZ, en als we grotere dieren moeten vervoeren."
De ambulance is in noodgevallen nog wel te gebruiken. "Maar als je op de snelweg of de Zuilense Ring staat heb je toch een stukje minder bescherming. Nu valt deze wagen wel op, maar je wil zo opvallend mogelijk zijn. Zeker in deze donkere periode en nu het zo glad is, wil je die flitsers gewoon hebben."
Zo heeft de dierenambulance vandaag al meteen een klus moeten afzeggen. "Dat was een rit vanuit Wageningen naar Utrecht, voor een hond die aan de beademing met spoed vervoerd moest. Dat durfden we niet aan."
De Dierenambulance gaat snel nieuwe flitsers bestellen. Dat kost naar verwachting zo'n 230 euro, nog los van eventuele montagekosten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.