RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Meer ziekenhuismedewerkers halen griepprik

UTRECHT - Steeds meer ziekenhuismedewerkers hebben zich laten vaccineren tegen de griep. Het aantal inentingen dit jaar is fors hoger ten opzichte van een jaar eerder. Vorig griepseizoen liet nog 13 procent zich inenten, dit jaar is dat al 24 procent, meldt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).

De cijfers hebben betrekking op algemene ziekenhuizen, maar ook bij academische ziekenhuizen is een stijging te zien.

CAMPAGNE

De toename komt volgens de NVZ door een campagne die in oktober van start ging. De vereniging ziet de cijfers als een mooi eerste succes. "Maar we zijn er uiteraard nog niet. 24 procent is mooi, maar we zien volgend jaar graag een nog hogere vaccinatiegraad",†zegt NVZ-bestuurder Arno Timmermans.

Tijdens het vorige griepseizoen, dat volgens de NVZ ongekend fel was en lang duurde, moest planbare zorg worden opgeschort door ziek personeel dat uitviel. "Dat willen we uiteraard voorkomen en daarom is het wenselijk dat de vaccinatiegraad nog verder omhooggaat", aldus Timmermans.

Daarbij moeten volgens een woordvoerder van de NVZ kwetsbare patiŽnten worden beschermd. "Je wil niet dat die griep krijgen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht