RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwegeinse bouwt Alpe d'Huez na met lego: "Ik draag mijn steentje bij tegen kanker"

1/2
NIEUWEGEIN - De Alpe d'Huez minutieus nabouwen met legoblokjes. Dat doel heeft Liduina Verbeek (26) uit Nieuwegein zichzelf gesteld in aanloop naar de Alpe d'HuZes, een inzamelingsactie voor onderzoek naar kanker. Van elk verkocht steentje gaat 3,50 euro naar het goede doel.

"Met de Alpe d'HuZes loop of fiets je met z'n allen de berg op voor het goede doel; met het nabouwen van de berg met lego draag ik letterlijk een steentje bij aan de actie", legt Verbeek uit.

De Nieuwegeinse is extra gemotiveerd om geld binnen te halen omdat haar moeder kanker heeft. "Ze is kankercelvrij, maar je weet nooit hoelang het duurt."

De berg van lego heeft een oppervlakte van 2x2 meter en is op dit moment ongeveer 75 centimeter hoog. "Uiteindelijk moet de berg 3,5 meter hoog worden." Mensen kunnen bijdragen door een steentje te kopen voor 5 euro. "1,50 euro is om de berg te kunnen financieren, de rest van het bedrag gaat naar het onderzoek naar kanker." Desgewenst kunnen kopers ook nog de naam van een overledene op het steentje schrijven.

Wie het bouwwerk in het echt wil komen bewonderen, kan dit weekend komen kijken. "Op 26 januari hebben we een Legobeurs en daar staat de berg in het middelpunt van de belangstelling."

Alpe d'Huez nagebouwd in legoblokjes


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.






Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -