Kruidvat blijft grootste winkelketen, DA stijgt hard in top-100

© ANP
RENSWOUDE/WOERDEN - Kruidvat is nog steeds de grootste winkelketen van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Locatus, een bureau in Woerden dat data verzamelt over detailhandel in de Benelux. Sinds 2013 staat Kruidvat onafgebroken bovenaan in de ranglijst van winkelketens. Op dit moment heeft het bedrijf 956 vestigingen en een hoofdkantoor in Renswoude.
Ook de nummer twee in de top-100 bleef ongewijzigd: Albert Heijn met 852 filialen. Supermarktformule Jumbo passeerde Gall & Gall en staat met 613 winkels op nummer drie. De slijter heeft 593 verkooppunten.
Rabobank, dat in 2010 tot en met 2012 de lijst van Locatus aanvoerde totdat Kruidvat de topplek overnam, staat op de zestiende plek. De Utrechtse bank heeft de afgelopen jaren veel filialen gesloten.
Een van de grootste stijgers in de lijst is het in Amersfoort gevestigde DA. De drogist staat met 235 winkels op plek 34, doordat er het afgelopen jaar 36 filialen bij zijn gekomen. Voornaamste oorzaak hiervan is dat een groot aantal DIO-drogisterijen verder is gegaan onder de DA-vlag. DIO, dat in hetzelfde hoofdkantoor huist, heeft nog 139 drogisterijen over en maakte een duikeling naar de 82ste plaats.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.