Celstraf en behandeling voor Jumbo-overvaller met bijl

© GinoPress
AMERSFOORT - Een 38-jarige man is veroordeeld tot 14 maanden cel, waarvan 8 maanden voorwaardelijk voor een gewapende overval op een Jumbo in Amersfoort, vorig jaar najaar. Ook moet hij zich laten behandelen en mag hij voorlopig niet in de buurt van de Jumbo komen.
De man kwam in september de supermarkt aan het Neptunusplein binnen en bedreigde het personeel met een bijl. De kassamedewerksters moesten geld in een tas stoppen, die hij op de lopende bad had gelegd. Hij ging er vervolgens vandoor met ruim duizend euro.

MAN ZOCHT ZELF HULP

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden een celstraf van 18 maanden geëist, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De rechtbank legt een iets lagere straf op omdat deskundigen oordelen dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. Hij heeft psychische problemen en een verslaving aan drank en drugs.
Ook weegt de rechtbank mee dat de man zelf hulp heeft gezocht, kort voor de overval. Die hulp kreeg hij overigens niet omdat er een wachtlijst was. In de rechtbank heeft de man excuses aangeboden voor wat hij heeft gedaan.

IMPACT

De overval had een behoorlijke impact op alle betrokkenen. Er waren meerdere getuigen en ook was er een kind aanwezig in de supermarkt toen de man met zijn bijl binnenkwam. Twee slachtoffers hebben een schadevergoeding geëist en ook gekregen.
Als de man zijn celstraf heeft uitgezeten, gaat hij direct een hulptraject in. Hij wordt opgenomen in een kliniek en moet ook begeleid gaan worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.