"Mogelijk doorstart voor Stichting Wijkverpleging Amersfoort"

© ANP
AMERSFOORT - De Utrechtse beroepsorganisatie NU'91 gaat ervan uit dat er een doorstart komt voor de Stichting Wijkverpleging Amersfoort. "Er zijn meerdere kandidaten die interesse hebben getoond."
De stichting ging vorige week failliet, maar belangenbehartiger Ymke Hylkema van NU'91 ziet het positief in voor de ongeveer 130 werknemers. "Personeel in de thuiszorg is schaars, dus daar zijn organisaties altijd in geïnteresserd. Zij zullen sowieso wel een andere werkgever gaan vinden, maar het mooiste is om deze werknemers met de bijbehorende cliënten over te nemen." Hylkema denkt bovendien dat het het beste is als de huidige teams intact blijven.
Ondertussen hebben de werknemers op 14 december voor het laatst salaris gehad, vertelt Hylkema. "Dat was over november. Het salaris van december en januari hebben ze niet gekregen. Het UWV gaat dat opvangen, maar dat geld is nu nog niet overgemaakt. Er kunnen dus mensen zijn die nu problemen hebben om de huur of hypotheek te betalen.
Komende maandag worden de wijkverpleegkundigen tijdens een UWV-bijeenkomst bijgepraat over hun situatie. Ideaal gezien is er binnen drie weken een overnamekandidaat. Dan loopt de opzegtermijn van de meeste medewerkers af, wat betekent dat ze in de WW belanden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.