Marjolein uit Heel Holland Bakt opent eigen bakwinkel in Ameide

© RTV Utrecht / Caroline Geijsman
AMEIDE - "Een appeltaart, twee slagroomtaarten, een verjaardagstaart, jungletaart, een cijfertaart..." Marjolein van Till heeft het razend druk met alle bestellingen. De Heel Holland Bakt-finalist van vorig jaar woont in Ameide en heeft hard gewerkt aan haar eigen koffietentje.
De Bakplaats is nog niet officieel geopend maar sinds afgelopen week bakt ze hier haar taarten én kunnen mensen er koffie of thee drinken en een taartje eten.
Marjolein trotse eigenaar van De Bakplaats in Ameide
Het is al de hele week heel erg druk. Marjolein oogt nog heel rustig maar de telefoon blijft rinkelen en de mensen die even lekker willen zitten in De Bakplaats blijven ook binnenkomen. Ondertussen moet ze ook nog taarten bakken. "Gisteren dacht ik dat ik heel veel voorbereid had en dat ik een mooi voorraadje had. Maar het is allemaal op gegaan. Dus dat betekent dat ik naast de bestellingen nog meer moet bakken om te zorgen dat als mensen hier willen zitten, er iets is om te eten."

FINALE

Komende zondag is de finale van Heel Holland Bakt. Daaraan doet dit jaar onder anderen Anna uit Amersfoort mee. Marjolein kijkt met veel plezier naar de uitzendingen van dit jaar en is een fan van haar provinciegenote. "Ik vond Cas heel leuk om naar te kijken, hij maakte er echt een feestje van op televisie. Maar als je naar de techniek kijkt dan maakt Anna heel mooie dingen. Iedereen heeft zo zijn kwaliteit."
Marjolein is na haar deelname aan het bakprogramma gestopt met haar baan. Ze is taarten op bestelling gaan maken, vanuit haar huis. Dat ging zo goed dat het huis helemaal vol begon te staan met de taarten. Daarom wilde ze graag een eigen plek om haar taarten te bakken en een eigen winkel. In Ameide heeft ze samen met haar vader hard geklust om De Bakplaats helemaal naar haar zin te maken.

MOEDER

Haar moeder springt bij als ze tijd heeft, want Marjolein kan alle hulp gebruiken. "Het is niet alleen het bakken op bestelling, maar het is ook koffie zetten, taart snijden en netjes in de vitrine leggen."
De Bakplaats in Ameide.
De Bakplaats in Ameide. © RTV Utrecht / Caroline Geijsman
Ook moet Marjolein nog echt leren hoeveel ze moet bakken en wat ze verkoopt in De Bakplaats. Ze maakt lange dagen tot na middernacht en is alweer vroeg aanwezig om te bakken. Maar ze blijft lachen want bakken vindt ze het leukst om te doen.

RECEPTEN DELEN

Marjolein heeft nog veel contact met haar mede-kandidaten van Heel Holland Bakt van vorig jaar. "We hebben nog een whatsapp-groep en delen daarin ons nieuws of nieuwe recepten." Ze hoopt dat de finalisten van dit jaar vooral net zo genieten als dat zij gedaan heeft.
"Alles is al opgenomen en je beleeft alles nog een keer als het wordt uitgezonden op televisie. Er zijn altijd dingen waarvan je denkt 'had ik maar dit, of had ik maar dat' en ik hoop dat ze dat los kunnen laten en dat ze vooral genieten van alle positieve reacties en alles wat nog op hun pad gaat komen. Ik weet zeker dat, net als voor mij, dat er voor hun ook veel kansen aan gaan komen."
Janny en Robert, de juryleden van Heel Holland Bakt, zijn nog niet langsgeweest in De Bakplaats van Marjolein. "Ik heb ze wel uitgenodigd voor de officieële opening, dus het zou gaaf zijn als ze komen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.