SSH knijpt geen oogje meer dicht voor afgestudeerden in de binnenstad

© RTV Utrecht / Niels Drost
UTRECHT - Studentenhuisvester SSH gaat vanaf volgend jaar het campuscontract handhaven in de Utrechtse binnenstad. Na het afstuderen moeten studenten doorverhuizen, maar voor panden in de binnenstad werd tot nu toe een oogje dichtgeknepen.
Het gaat om 350 grote kamers in de binnenstad. De SSH beredeneert zelf dat deze in het verleden nu eenmaal toch te duur waren voor studenten, maar dat dit door gestegen prijzen op de woningmarkt niet meer opgaat. "Het zijn natuurlijk niet ontzettend veel kamers, maar in deze markt waar heel veel studenten aan het zoeken zijn, is iedere kamer er een," zegt Roeland Kreeft van de SSH.

IN DE KNEL

Politieke partij Student & Starter vindt het goed dat studentenwoningen hierdoor sneller vrijkomen, maar vreest dat afgestudeerden door een campuscontract in de knel komen.
"Het campuscontract wordt op veel plekken al strenger gehandhaafd, je ziet daar al veel studenten die niet binnen een jaar een woning weten te vinden in Utrecht. Het is zonde dat zij tegen hun wil in de stad moeten verlaten," zegt fractievoorzitter Tim Homan.

MAZZEL

In de rest van de stad wordt het campuscontract al wel gehandhaafd. Daar moeten studenten jaarlijks aantonen dat ze nog studeren. Maar soms hebben studenten mazzel. "We controleren niet maandelijks. Dus als je net na de controle bent afgestudeerd, kan je langer blijven wonen," aldus de SSH.
Afgestudeerden die in SSH-panden in de binnenstad wonen hoeven in ieder geval niet halsoverkop weg. Het handhaven gaat namelijk pas in 2020 van start. Studenten krijgen daarna nog een jaar de tijd om een andere woonruimte te vinden.
SSH gaat harder handhaven in binnenstad Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.