RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

SGP in de bres voor kleine dorpen: ''Misschien provincienaam aanpassen''

PROVINCIE UTRECHT/VINKEVEEN - De provincie Utrecht moet meer aandacht geven aan de dorpskernen dan aan de grote steden. Dat was de boodschap op de campagne-aftrap van de SGP in Vinkeveen gisteravond.

De jonge lijsttrekker Bertrick van den Dikkenberg haalde daarbij meerdere keren uit naar de stad Utrecht, waar de provincie volgens hem te veel op focust. Volgens Van den Dikkenberg is het vreemd dat over nieuwbouw van huizen in steden als Utrecht en Woerden veel makkelijker wordt geoordeeld dan in dorpen.

Na afloop van de bijeenkomst grapt Van den Dikkenberg dat de provincienaam†de overtollige aandacht voor de stad in de hand werkt. "Misschien moeten we de naam Utrecht maar veranderen". Concrete suggesties had Van den Dikkenberg nog niet.

Tijdens de bijeenkomst werden de vijf kandidaten op de kieslijst gepresenteerd voor de verkiezingen van Provinciale Staten. Ook Eerste Kamerlid Diederik van Dijk gaf een toelichting over beleid uit Den Haag.


RTV Utrecht besteedt veel aandacht aan de provinciale verkiezingen op 20 maart. In dit dossier staan alle berichten en video's bij elkaar. Ook hebben we met het Kieskompas een handige stemhulp gemaakt als je nog niet weet op welke partij je moet stemmen.


Lees ook
Nieuwsoverzicht