IJsselmeervogels wint en komt dichterbij koploper AFC

© RTV Utrecht / Mark Kloostra
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft het gat met koploper AFC verkleind tot slechts twee punten. De Vogels wonnen zaterdag in de Tweede Divisie zelf van Scheveningen met 2-0, terwijl AFC met 1-1 gelijkspeelde tegen Kozakken Boys.
Verslaggever Mark Kloostra over de winst van IJsselmeervogels
EFFICIËNT
Meteen de eerste kans was raak voor IJsselmeervogels. Na een hoekschop van Maurice de Ruiter kopte Mike van de Laar de bal tegen de touwen. De Vogels trokken de 1-0 voorsprong door tot aan de rust.
Ted Verdonkschot:"We hadden veel eerder die 2-0 moeten maken"
In de tweede helft was De Ruiter dicht bij de 2-0 voorsprong. Na een knappe steekpass van Danny van den Meiracker stuitte De Ruiter op de doelman van Scheveningen. Vlak daarna was Scheveningen twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar De Vogels kwamen goed weg.
Toch was het IJsselmeervogels dat ook het tweede doelpunt van de wedstrijd maakte. Jeffrey Buitenhuis kopte de 2-0 binnen na een vrije trap van Mike van de Laar.
15' Mike van de Laar [1-0]
87' Jeffrey Buitenhuis [2-0]
Mike van de Laar:"We komen weer dichterbij zo"

RANGLIJST

IJsselmeervogels komt dichterbij de eerste plek van de Tweede Divisie. De Vogels hebben veertig punten, koploper AFC heeft na het gelijkspel van vandaag 42 punten.