PvdA trekt portemonnee voor OV: "Gratis voor minima en ouderen is haalbaar"

© RTV Utrecht / Roel Breet
ZEIST - Het openbaar vervoer zou buiten de spits gratis kunnen worden om eenzaamheid en armoede tegen te gaan. Dat zei de PvdA gisteren op de campagnebijeenkomst van de Provinciale Staten-fractie in Zeist. Gedeputeerde Straat zei eerder nog dat dit plan 20 miljoen zou gaan kosten, en dat is volgens hem te veel.
De PvdA denkt dat dit voor minder moet kunnen. De partij heeft daarom een onafhankelijk onderzoek lopen naar de precieze kosten van zo'n maatregel, maar volgens Statenlid Julie d'Hondt zou het betaalbaar moeten zijn. Het gratis OV zou moeten gelden voor ouderen en minima in de provincie Utrecht.

MEER GRIP

Ook willen de sociaal-democraten een speciaal OV-bureau opzetten. Dat zou een tussenpartij moeten zijn in onderhandelingen over een nieuwe dienstregeling. Daarmee hoopt de PvdA meer controle te krijgen op veranderingen in de dienstregeling.
Zo kan Provinciale Staten bij protesten zoals in Leusden beter ingrijpen. Daar is met grote tegenzin van de inwoners een buslijn naar Amersfoort geschrapt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.