Ruim 168.000 euro opgehaald voor stichting KiKa tijdens winterrun

© Carla de Haan
UTRECHT - Tijdens de Run for KiKa Winterrun in Utrecht is een recordbedrag van 168.160,98 opgehaald. In totaal renden er ruim 1.250 deelnemers voor het goede doel: wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker.
"Nog altijd overlijdt één op de vier kinderen met kanker", aldus Stichting KiKa. Organisator Jacqueline Zomerdijk: "Momenteel geneest 75 procent van de kinderen met kanker. KiKa heeft als doel dit percentage te verhogen naar 95 procent. Met deze Winterrun dragen wij ons steentje bij en helpen wij samen kinderkanker de wereld uit."
Eén van de deelnemende teams was het team Run for Ruurd. Zij kwamen voor de zesde keer in actie voor de ongeneeslijk zieke Ruurd uit Maarssen. De 17-jarige jongen gaat al bijna vier jaar de strijd aan tegen botkanker.
De ouders van Ruurd liepen mee voor hun zoon, maar ook voor alle andere kinderen: "Wij hebben enorme bewondering voor het doorzettingsvermogen, de positiviteit en de vechtlust van Ruurd. Dit is onze manier om bij te dragen aan de strijd tegen kinderkanker en respect te tonen voor Ruurd en alle andere kinderen die de pech hebben om de diagnose kinderkanker te krijgen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.