Agent reanimeerde man vier keer, en met succes: 'Wat een mooi beroep'

© Politie Stichtse Vecht
MAARSSENBROEK - Wijkagent Julian Steenbeek kijkt terug op een succesvolle dag in november 2018. Tot vier keer toe reanimeerde hij een man, nu blijkt het niet voor niets te zijn geweest. "Het is heel bijzonder om iemand die je hebt gereanimeerd en dus levenloos hebt meegemaakt, weer springlevend te zien."
Op Facebook doet hij uit de doeken wat er die bewuste dag gebeurde. Het politieteam kwam op een melding van een onwelwording af. In eerste instantie leek het goed te gaan met de bewoner, maar tijdens het gesprek viel hij weg. "Terwijl de ambulance het een en ander voorbereidde, startte ik met de reanimatie. Na ongeveer 3 minuten reanimeren, kwam hij bij en begon hij verder te praten alsof er niets gebeurd was."
Daar bleef het echter niet bij. Direct daarna viel de man namelijk weer weg. "Uiteraard begon ik direct weer met reanimeren en dit resulteerde er in dat hij na enkele minuten weer bijkwam. Dit herhaalde zich nog twee keer. De laatste keer had minder goed resultaat en uiteindelijk is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig wel met hartslag."
Hoe het vervolgens met de man was gegaan, was voor de wijkagent een raadsel. "In verband met de wet op de privacy deelt het ziekenhuis geen gegevens met ons. Het is voor ons dus altijd maar de vraag of een slachtoffer uiteindelijk bij is gekomen en zo ja, hoe."
Gisteren kreeg Steenbeek tóch antwoord op die vraag. Voor een andere melding moest hij naar hetzelfde adres en daar trof hij de man die, "zoals hij het zelf omschreef vier keer dood was". Beter nieuws kon de agent niet krijgen. "Wat hebben we een mooi beroep."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.