Of ze verhuizen of niet: marinierskazerne in Doorn krijgt nog een kleine opknapbeurt

Met hout en zeil worden lekkages tegengegaan.
Met hout en zeil worden lekkages tegengegaan. © RTV Utrecht
DOORN - De marinierskazerne in Doorn krijgt een opknapbeurt. Lekkages, kapotte vloeren en gevels worden aangepakt. Een woordvoerder van defensie zegt tegen RTV Utrecht dat het gaat om "kleine herstelwerkzaamheden".
Veel mariniers zeggen dat er vanwege de aanstaande verhuizing naar Vlissingen al jaren niks gebeurd is aan onderhoud. De gebouwen die op het kazerneterrein staan, zijn veelal gebouwd net na de oorlog. Nu zijn we niet welkom met camera om de staat van die gebouwen te filmen, maar onze Maarten van Rossem kreeg vorige week nog een rondleiding over het terrein. Kapitein der mariniers buiten dienst Ton Broers zei toen: "Het is zo gevarieerd dat het rommelig is geworden".
Er zijn tekortkomingen die acuut onderhoud vragen
Defensie
Eén van de gebouwen bleek "zo lek als een mandje", aldus van Rossem. Het dak is bedekt met stukken zeil. Nu blijkt uit bevestiging van een woordvoerder dat er op meer plekken lekkage is. Wat de opknapbeurt kost, wil de woordvoerder niet zeggen.
Tekst gaat verder onder de video.
Maarten van Rossem zag de staat van de kazernes

VERHUIZEN

Het herstel van de gebouwen staat volgens defensie los van de vraag of de mannen in Doorn gaan verhuizen naar Zeeland. "Net als op iedere andere defensielocatie zijn er tekortkomingen die acuut onderhoud vragen."
Op het gebied van verhuisnieuws is het de laatste tijd even stil. Volgens de provincie Zeeland is de eerdere zorg om oefenterreinenen inmiddels opgelost. Mariniers vreesden dat er te weinig terreinen en mogelijkheden zouden zijn. In een rapport schrijft de provincie volgens Omroep Zeeland nu dat "de terreinen op zichzelf vrij klein zijn, maar dat er door het combineren van die verschillende terreinen voldoende aanbod zal zijn".
Al het nieuws over de verhuizing van mariniers vindt je in ons dossier.

MEER OPKNAPBEURTEN

Vorige week werd bekend dat een hele reeks kazernes in ons land een opknapbeurt krijgt. Op dit moment inventariseert defensie in welke kazernes ze in totaal 25 miljoen euro willen investeren. Ondermeer de in opspraak geraakte kazerne in Huis ter Heide wordt onder handen genomen.
Volgens een woordvoerder staat die inventarisatie los van deze onderhoudswerkzaamheden in Doorn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.