Bewoners flat Maarssen zijn achterstallig onderhoud beu "Gooi die flat gewoon plat"

© RTV Utrecht / Peter Knieriem
MAARSSEN - Bewoners van een flat aan de Kuyperstraat in Maarssen zijn helemaal klaar met woningcorporatie Portaal. Vorig jaar waaide er een stuk van de zijgevel van de flat af. Sindsdien staat het gebouw in de steigers en is de boel nog steeds niet gerepareerd.
"Je komt niet meer gezellig thuis. Het ziet er niet uit. De steiger staat te klapperen en het tocht", zegt bewoner Chantal Mulder. Zij heeft in de drie jaar dat ze er nu woont de flat steeds verder af zien takelen. Schimmel, tocht, kapotte verlichting, scheuren in de muren, verzakkingen; Chantal heeft het allemaal al gezien. "Kijk", zegt ze terwijl ze haar hand tussen de buitenmuur steekt. "De voegen zijn gewoon op."
Bewoners van een flat in Maarssen balen van de steiger voor de deur

MELDEN

Woningcorporatie Portaal, die het grootste gedeelte van de flat beheert, roept mensen op om het vooral te melden als er gebreken zijn aan het gebouw. "Het helpt niet alles óveral te melden", zegt Elmy Liefferink. "Bij de gemeente, bij een onderhoudsbedrijf, bij de brandweer. Dan raken wij het spoor bijster. De meldingen moeten worden gedaan bij Portaal. Maar flatbewoner Chantal zegt dat het vaak lang duurt voordat meldingen worden behandeld en er slecht wordt gecommuniceerd met de bewoners.

VOGELS

Wat betreft de steiger, dat gaat nog wel even duren. Door gedoe met de verzekering liep de renovatie van de zijgevel al vertraging op, maar nu blijkt dat er mogelijk vogels zitten tussen de muren. Liefferink: "De flora- en faunawet schrijft voor dat we dat moeten onderzoeken. En dat kunnen we pas doen in het voorjaar als de mussen en zwaluwen gaan broeden. Op z'n vroegst kunnen we pas in september aan de slag."
Daar neemt Chantal geen genoegen mee. Ze wil dat er nu wat gebeurt. En anders moet de flat maar gesloopt worden staat op een spandoek bij één van de woningen te lezen. "Dus, het wordt weer uitgesteld, uitgesteld, uitgesteld. Dat zijn we beu! We zijn er klaar mee, worden van het kastje naar de muur gestuurd. Het is klaar, dit kan gewoon niet langer."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.