Statenzaal vol insprekers is toch bang voor verbreding N201

© RTV Utrecht / Roel Breet
PROVINCIE UTRECHT - Tien omwonenden, lokale politici en belangengroepen hebben vanmiddag hun zegje gedaan over het provincieplan voor de N201. Gedeputeerde Staten willen samen met de provincie Noord-Holland de knelpunten uit de weg halen, zonder te verbreden. Toch bleef er veel onduidelijkheid over de mogelijkheid dat er toch een dubbele weg zou komen.
Verkeersopstoppingen zorgen al jaren voor overlast, en dus wil de provincie honderden miljoenen reserveren om deze problemen "klaar voor de toekomst" te maken. De oprit naar de A2 moet worden aangepakt en de S-bocht bij Mijdrecht zou eruit kunnen om de doorstroming te bevorderen, zo staat in de plannen.

ANGST VOOR VERBREDING

Het voornemen om niet te verbreden stelt veel mensen niet gerust. Dat komt omdat het plan van de provincie een denkrichting is en geen concreet besluit, zo benadrukte ook gedeputeerde Dennis Straat. Hij stelde wel duidelijk dat een verbreding "geen draagvlak heeft". Daarmee hoopte hij de angst bij de insprekers weg te nemen.
Een aantal insprekers is er niet gerust op. "Wij zijn het knelpunt", zo zei de dorpsraad uit Vreeland tijdens hun inspreektijd. Daar vreest men nog steeds voor een verbreding van het stuk weg bij het dorp. Ook bij bewoners in De Ronde Venen leeft die angst dat een vierbaansweg de polderomgeving met water aantast.
NOORD-HOLLAND
Buiten de provinciegrenzen zijn de zorgen ook. De N201 loopt door naar Hilversum. Insprekers uit die omgeving willen de verbreding ook in de provincie Utrecht zoveel mogelijk uitgesloten hebben.
Verder was de kritiek uit Het Gooi dat er beter samengewerkt moet worden met Noord-Holland. Zo zou Utrecht zich moeten aansluiten bij een convenant om vrachtverkeer op de weg tegen te gaan. Gedeputeerde Straat zei dat er voldoende afstemming is met Noord-Holland en ook de gemeenten zijn betrokken in het proces van de N201.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.