RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Trein vast naast weiland Woerden: reizigers uren in het pikkedonker

WOERDEN - Enkele honderden reizigers hebben zeker twee uur vastgezeten in een weiland bij Woerden, door een kapotte bovenleiding. Opáhet traject tussenáGouda en Woerden rijden daardoor nog altijd geen treinen.

De sneltrein van Den Haag naar Utrecht stondázeker sinds 18.30 uur vast. Pas na 20.30 uur kwam de verlossing en werden ze met een diesellocomotief naar Utrecht Centraal getrokken.

DONKER

Volgens een reiziger in de trein was het vol - mensen stonden in de gangpaden - maar wasáde sfeer na een uur nog wel goed. "Iedereen heeft nog energie op zijn computers en telefoons. De conducteur komt af en toe langs met informatie en we zitten in het donker. Maar de sfeer is nog uitstekend".

Even later laat hij via WhatsApp aan RTV Utrecht weten dat het langzaam kouder en minderáaangenaam werd. "We zitten al ruim twee uur in het pikkedonker. De wc's doen het niet. De trein bestaat uit maar liefst acht treinstellen en is overbezet. Wellicht kun je de NS erop wijzen dat een warme gluhwein gewaardeerd zou worden."

Een woordvoerder van de NS zegt dat de reizigers op Utrecht Centraal inderdaad werden opgevangen met warme dranken. "Geen gluhwein, helaas, maar koffie, thee en chocolademelk".

DIESELLOC

Er waren aanvankelijk bussen besteld om de reizigers na evacuatie verder te vervoeren, maar dat was mogelijk te gevaarlijk. Het gevaar op elektrocutie bleek te groot. Uiteindelijk is besloten om toch een diesellocomotief te laten rijden.áDie is aangekoppeld om de trein naar Utrecht te slepen.

Alleáreizigers tussen Utrecht en Den Haag en Utrecht en Rotterdam hebben last van de storing. Er rijden snelbussen tussen Gouda en Woerden. De NS verwacht dat de problemen pas in de loop van de nacht opgelost zijn. Op dit moment rijden er minder Sprinters. Rond 9.00 uur moeten de treinen weer normaal rijden, meldt de NS.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht