Utrecht Science Park moet levendiger: horeca, woningen en winkels

© Robert Oosterbroek
PROVINCIE UTRECHT - Het Utrecht Science Park, de voormalige Uithof, kan wel wat bruisender. Het moet een autoluw gebied worden met een aantrekkelijk centrum dat plaats biedt horeca en winkels. Dat staat in een ambitiedocument dat de gezamenlijk partners in het gebied hebben opgesteld. Het plan is vandaag overhandigd aan wethouder Klaas Verschuure.
Meer horeca, een grote supermarkt en de ingang van de Botanische Tuinen veranderen. Dat is de wens van studenten, medewerkers en bedrijven op het Utrecht Science Park. Extra voorzieningen zijn ook nodig, want de ambitie is om de komende tien jaar te verdubbelen van 2.500 naar 5.000 wooneenheden voor studenten en starters.
"Het ambitiedocument is het resultaat van een uitgebreid gezamenlijk proces", zegt Anton Pijpers, voorzitter van het College van bestuur van de Universiteit Utrecht. De universiteit nam als grondeigenaar het initiatief.
Er is de afgelopen twee jaar veel gesproken met het UMC Utrecht, de Hogeschool Utrecht en de stichting Utrecht Science Park. Daarnaast zijn brainstormsessies, themabijeenkomsten en bestuurlijke conferenties gehouden met op het Utrecht Science Park gevestigde instellingen en bedrijven, de provincie, de gemeente, studentenorganisaties en maatschappelijke organisaties.
Wethouder Verschuure: "Het is een mooi ambitiedocument dat perfect aansluit bij de ambities van de stad: gezond stedelijk leven!" De gemeente werkt nu het proces voor het opstellen van de omgevingsvisie verder uit. Iedereen die geïnteresseerd is wordt uitgenodigd om op verschillende momenten mee te denken. Dit voorjaar is naar verwachting de eerste stap.
Utrecht Science Park moet levendiger worden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.