RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Koningin Máxima naar Leusden voor bezoek aan softwarebedrijf

1/3
LEUSDEN - Koningin Máxima is vanmorgen naar Leusden geweest voor een werkbezoek aan softwarebedrijf AFAS. Dat won vorig jaar de Koning Willem I Prijs. Die onderscheiding wordt elke twee jaar uitgereikt en is volgens Bas van der Veldt, de algemeen directeur van AFAS, ook wel te omschrijven als "de Oscar van de ondernemersprijzen".

En net als bij de uitreiking van de Oscars was ook het bezoek van de koningin vandaag tot in de puntjes geregeld. Van der Veldt: "Dat wordt met militaristische precisie voorbereid. Dat stimuleert het koningshuis wel. We hebben gisteren generale repetitie gedaan met een van onze marketing managers met mantel om en een kroontje op, en dat was hilariteit alom."

Máxima zat in de jury die besloot om de Koning Willem I Prijs aan het Leusdense bedrijf te geven. En dat bleek een onverwachte keuze. Van der Veldt: "Wij waren totaal verrast toen wij die vorig jaar in ontvangst namen. Zeker omdat wij het allerkleinste bedrijf ooit zijn die de prijs hebben gewonnen. Twee jaar geleden was het Philips en daarvoor was het Mammoet, hele grote organisaties dus, en nu wij!"

 Bas van der Veldt bij de uitreiking van de Koning Willem I Prijs Bas van der Veldt bij de uitreiking van de Koning Willem I Prijs | Foto: Maarten Huisman (Bewerking door RTV Utrecht)

De koningin kreeg vandaag op haar verzoek in anderhalf uur een spoedcursus in alles wat AFAS doet. Het bedrijf helpt andere ondernemers met computeroplossingen voor de administratie en is erg bekend in Leusden. En dat laatste is niet per ongeluk, aldus Van der Veldt: "We zijn echt een Leusdens bedrijf en we proberen ook wat terug te doen voor Leusden."

Op dit moment is het ict-bedrijf bezig met het bouwen van een groot nieuw hoofdkantoor in Leusden: "In juni bereiken we het hoogste punt. Eind van het jaar moeten we wind- en waterdicht zijn en dan gaan we nog een jaar beginnen aan de afbouw."

Algemeen directeur AFAS: "We zijn echt een Leusdens bedrijf!"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht