Wethouder Stichtse Vecht: 'Omwonenden Zuilense Ring voelen zich in de steek gelaten'

© ANP
UTRECHT - Een maximumsnelheid van tachtig kilometer per uur op de Zuilense Ring is hoognodig, vindt wethouder Linda van Dort van de gemeente Stichtse Vecht. "Slechts een keer is de afgelopen periode het lawaai van de Zuilense Ring overstemd: door hoongelach van inwoners die zich in de steek gelaten voelen."
Van Dort maakte zich gistermiddag in de commissievergadering van de Provinciale Staten hard voor de omwonenden van de Zuilense Ring. Ze vindt dat er te veel aandacht en geld gaat naar de verdiepte kruisingen bij de Utrechtse wijk Overvecht. Buurgemeente Stichtse Vecht wordt daarin volgens haar vergeten.
Een voorgenomen trajectcontrole op honderd kilometer is volgens Van Dort "een non-argument". "Gelooft u het? Het OM meet, wat de wegbeheerder, u dus als provincie, wil dat er gemeten wordt. Net zoals dat de provincie over de maximale snelheid gaat, en geen andere instantie. Het gaat hier niet om kunnen, maar om willen."
In november maakte de provincie bekend geluidsreducerend asfalt aan te gaan brengen op de Zuilense Ring (N230). Het lawaai neemt daardoor niet toe, terwijl het verkeer door de opwaardering van de Noordelijke Randweg in 2023 wel zal toenemen, stelde het provinciebestuur. Maar volgens Van Dort is zulk asfaltbeton "loeiduur". "En het werkt maar tijdelijk."
Omwonenden voeren al langer actie tegen de overlast die de Zuilense Ring veroorzaakt. Zij zeggen veel last te hebben van lawaai en fijnstof.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.