Opnieuw minder treinen door sneeuw, morgen valt er 2-5 centimeter

Vorige week reden er ook minder treinen door de sneeuw.
Vorige week reden er ook minder treinen door de sneeuw. © RTV Utrecht / Jordi de Jong
UTRECHT - De NS rijdt morgen met een aangepaste dienstregeling vanwege de aangekondigde sneeuwval. Het hele land zal morgen opnieuw bedekt liggen onder een laagje wit poeder. Volgens Weerplaza zal er in de provincie Utrecht twee tot vijf centimeter vallen. Reden genoeg voor het KNMI in De Bilt om code geel af te geven.

TREINEN

Op veel plekken rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. 80 procent van de treinen blijft rijden en waar mogelijk worden treinen verlengd. "NS en ProRail nemen het zekere voor het onzekere en passen de dienstregeling aan. Door de dienstregeling aan te passen ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen'', aldus de bedrijven. Vorige week dinsdag reden er ook minder treinen vanwege de sneeuw en was er een recordspits.
De eerste sneeuw wordt in de ochtend in Zeeland verwacht. Tegen het middaguur is ook Utrecht aan de beurt. Weerman Arie Verrips verwacht dat er een dun laagje sneeuw zal vallen en dat de vijf centimeter niet gehaald zal worden.

WEGEN

Het zal naar alle waarschijnlijkheid glad worden op de wegen. "Met wat geluk merkt het grootste deel van de ochtendspits nog nauwelijks iets van de sneeuw", laat Weerplaza weten.
Verrips verwacht dat het ook wel mee zal vallen met de gladheid: "De bodem is minder koud en de temperatuur komt later in de middag wel boven nul. Met strooien en het verrijden zal de sneeuw op de hoofdwegen wel wegdooien denk ik."
In de nacht van donderdag op vrijdag wordt opnieuw sneeuw verwacht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.