OM eist twee jaar cel na steekpartij met shoarmames in kebabzaak Lombok

Agenten vorig jaar juni bij de kebabzaak aan de Kanaalstraat.
Agenten vorig jaar juni bij de kebabzaak aan de Kanaalstraat. © Michiel van Beers
UTRECHT - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drie jaar cel geëist waarvan één voorwaardelijk tegen Mahmoud J. De 20-jarige Utrechter zou vorig jaar bij een ruzie in een kebabzaak in Lombok een man hebben gestoken met een groot shoarmames. Volgens de aanklager is hij schuldig aan poging tot doodslag.
In juni krijgt J. op straat ruzie met twee broers. Er vallen klappen en daarna verplaatsen de kemphanen naar kebabzaak Nur aan de Kanaalstraat. De vader van de broers wordt gebeld en hij komt ook langs.

DIEPE STEEKWOND

Eerst blijft het nog bij een woordenwisseling in Nur, maar later wordt geduwd en getrokken. De vader van de broers probeert J. te slaan. Dan loopt J. naar achteren om een mes te pakken. Hij maakt een stekende beweging. Ondanks dat de vader probeert uit te wijken, wordt hij geraakt: de snee is 6 tot 8 centimeter diep en in het ziekenhuis krijgt hij acht hechtingen. Volgens het OM is de poging tot doodslag bewezen, vooral vanwege de vele verklaringen en camerabeelden.

GEVLUCHT UIT ALEPPO

Het had volgens de aanklager veel erger kunnen aflopen als het slachtoffer niet was weggedoken. De man vreesde voor zijn leven. Opvallend: zowel dader als slachtoffer komen uit Syrië. De neergestoken man vluchtte uit Aleppo, op zoek naar een veilig bestaan, maar wordt uitgerekend door iemand met Syrische roots aangevallen. 
Mahmoud J. zat aanvankelijk in voorarrest, maar de rechter bepaalde dat hij het proces in vrijheid mocht afwachten. Toen ging hij echter opnieuw in de fout. Wat hij precies heeft gedaan is niet duidelijk, maar wel maakt het OM bekend dat J. opnieuw in de cel is gezet.
Het is nu aan de rechter om te bepalen of hij daar voorlopig blijft. De uitspraak in de zaak volgt later.
De steekpartij was op zaterdagavond. Het is dan vaak druk in de Kanaalstraat.
De steekpartij was op zaterdagavond. Het is dan vaak druk in de Kanaalstraat. © Michiel van Beers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.