Kunstuitleen mag na vertrek museum in landhuis Oud Amelisweerd

Archief.
Archief. © RTV Utrecht
BUNNIK/UTRECHT - Landhuis Oud Amelisweerd in Bunnik krijgt een nieuwe bestemming. Stichting Kunstuitleen Utrecht mag het gebouw vanaf 1 maart voor ten minste één jaar gebruiken met kans op een verlenging van nog een jaar.
In het landhuis zat tot vorig jaar Museum Oud Amelisweerd. Dat werd in 2014 geopend door Prinses Beatrix. Naast dat het een kunstmuseum was, kon ook de oude 18e-eeuwse buitenplaats bezocht worden en waren er Chinese behangsels te bezichtigen, gemaakt in Kanton en door de VOC naar Nederland gebracht
Vorig jaar ging Museum Oud Amelisweerd failliet. Het museum kampte al lange tijd met financiële problemen omdat de bezoekersaantallen tegenvielen. Dat werd niet beter toen kunstenaar Armando begin 2018 zijn samenwerking met het museum verbrak. De werken van de Amersfoortse kunstenaar maakten een groot deel uit van de collectie van het museum.
Sinds het faillissement was de gemeente Utrecht, de eigenaar van het monumentale landhuis, op zoek naar een nieuwe partij voor het gebouw. Uiteindelijk hebben zich zo'n 20 kandidaten gemeld die graag van de ruimte gebruik wilden maken. Een speciale commissie heeft gekozen voor Stichting Kunstuitleen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.