Binnenstadbewoners Utrecht klaar met lawaai en drukte

© RTV Utrecht
UTRECHT - Een groep bewoners van de Utrechtse binnenstad overhandigt vanmiddag zeker 1500 handtekeningen aan wethouder Anke Klein. De ondertekenaars vinden de binnenstad te druk en te lawaaiig. Volgens hen dreigt het authentieke karakter van de stad verloren te gaan als de gemeente niet ingrijpt.
Zo vinden de ondertekenaars onder meer dat er te vroeg al te veel vrachtwagens door de binnenstad rijden, maar ook dat er te veel horeca is, vertelde Tim de Beet van actiegroep Binnenstad 030 vanmorgen op Radio M Utrecht.
De Beet: "Als we gaan kijken nu naar de horeca, dan is ruim 80 procent van de horeca van Utrecht zit in het centrum binnen de singels, dat is achterlijk veel, dat is in geen enkele stad zo hoog. Dus iedereen die in Utrecht woont moet al naar het centrum komen om iets leuks te doen."

"EEN MUSEUM"

De Vereniging Horeca Nederland vindt de petitie maar niks. Pieter Honing van de afdeling Utrecht: "Ik heb gisteren door de petitie heen gelezen en ben me rot geschrokken. Als we de plannen van de actiegroep gaan volgen gaat er een Utrecht komen zonder toeristen, met alleen maar monumenten, met meer handhaving, wat ze eigenlijk willen is een museum. Dat de singels op slot gaan, bordje erop, kaartje kopen. En dat willen we vooral niet hebben."
Ook willen de ondertekenaars van de petitie dat het toerisme aan banden wordt gelegd.
Horeca Nederland is niet blij met de plannen, hoorden we vanochtend.
Verslaggever Robert Jan Booij vanochtend in de binnenstad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.