Gemeenteraad wil in gesprek over coffeeshop op autoboulevard Overvecht

De politie moet iets te vaak langskomen op het bedrijventerrein, vindt de gemeente.
De politie moet iets te vaak langskomen op het bedrijventerrein, vindt de gemeente. © Michiel van Beers
UTRECHT - Bijna de voltallige Utrechtse gemeenteraad wil met het college in gesprek over het voornemen om een coffeeshop toe te laten op bedrijventerrein Overvecht. Daar is de laatste tijd veel criminaliteit, de komst van een coffeeshop zou de veiligheid in de buurt niet bevorderen.
Vooral het CDA is kritisch. Partijleider Sander van Waveren heeft raadsvragen opgesteld die door alle partijen behalve Student & Starter zijn ondersteund.
De politieke partijen willen weten hoe concreet de plannen zijn voor de nieuwe coffeeshop en welke veiligheidsmaatregelen nodig worden geacht.

AUTOBOULEVARD

Er zijn al lange tijd zorgen over de veiligheid op bedrijventerrein Overvecht-Noord, ook wel bekend als de autoboulevard. Eerder deze maand werden schoten gelost bij een garage op de Arkansasdreef.
In 2017 werd een grote illegale sigarettenfabriek opgerold en in datzelfde jaar sloot de burgemeester een autobedrijf omdat het in verband werd gebracht met een reeks liquidaties in het criminele circuit. De gemeente probeert al langere tijd de veiligheid op het industrieterrein te verbeteren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.