Kamervragen aan minister Ollongren over Uithoflijn-soap

De Kamervragen worden gesteld door Roelof Bisschop (SGP) uit Veenendaal.
De Kamervragen worden gesteld door Roelof Bisschop (SGP) uit Veenendaal. © ANP
PROVINCIE UTRECHT - Politiek Den Haag gaat zich buigen over de problemen in de Utrechtse provinciepolitiek: de SGP stelt Kamervragen aan minister Ollongren van Binnenlandse Zaken over de financiële wanorde. De partij wil weten welke sancties Utrecht boven het hoofd hangen nu er problemen zijn met de jaarrekening van 2017.
De provincie overlegt al maanden met de accountant over de jaarrekening. Afgelopen weekend zei een klokkenluider tegen de krant dat er miljoenen zijn overgemaakt naar BAM, het bedrijf dat de Uithoflijn bouwt, maar dat totaal onduidelijk is waarom.
Gedeputeerde Dennis Straat baalt dat daardoor de suggestie is gewekt dat er frauduleuze toestanden plaatsvinden bij de bouw van de Uithoflijn, vertelde hij aan RTV Utrecht. Hij dreigt zelfs aangifte te doen tegen de klokkenluider. Dat leidde weer tot geschokte reacties van Statenleden.
Het is nog altijd de vraag wanneer de jaarrekening van 2017 af is. Binnenkort moet de jaarrekening van 2018 al bijna klaar zijn. Volgende week debatteert de provincie over het nieuwe hoofdstuk in de Uithoflijn-soap.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.