Pas op, lokaal spekglad: meerdere ongelukken door winterweer

Auto van de weg op de A12 bij Woerden.
Auto van de weg op de A12 bij Woerden. © Michiel van Beers
PROVINCIE UTRECHT - Veel later dan verwacht ging het gisteravond toch sneeuwen. Omdat het vannacht licht gevroren heeft, is er kans op gladheid. Er zijn al verschillende ongelukken gebeurd in Midden-Nederland. Door ijzel rijden er vanmorgen vroeg geen trams tussen Utrecht en Nieuwegein/IJsselstein, meldt U-OV.
Voor de provincie Utrecht is tot 11.00 uur code geel van kracht. Automobilisten moeten dus blijven denken om hun snelheid. Ook voor fietsers is het oppassen geblazen.
De drukte in de ochtendspits valt volgens Rijkswaterstaat mee.

ONGELUKKEN

Op de A2 bij Utrecht gleed gisteravond laat een bestelbusje tegen een strooiauto van Rijkswaterstaat. Een soortgelijk ongeluk gebeurde op de A2 bij Breukelen. Daar verloor de automobilist de macht over het stuur en botste tegen het wegmeubilair.
Politie bij ongeluk op de A12 bij Woerden
Politie bij ongeluk op de A12 bij Woerden © Michiel van Beers
Op de A12 gleed gisteravond een auto van de weg ter hoogte van Woerden. In geen van de gevallen vielen er gewonden, wel was er veel blikschade.
De beschadigde bestelbus op de A2 bij Utrecht.
De beschadigde bestelbus op de A2 bij Utrecht. © 112mediautrecht
Of het winterweer de oorzaak was, is niet geheel duidelijk, maar een busje voor het vervoer van paarden raakte gisteravond van de weg in het buitengebied van Breukelen. Alleen de chauffeur zat in de wagen. Paarden werden niet vervoerd.
Paardenwagen van de weg
Paardenwagen van de weg © Michiel van Beers
Het ongeluk gebeurde rond half tien op de Kortrijk ter hoogte van de Laan van Duuren. De bestuurder kon op eigen kracht uit het voertuig komen en hield alleen een natte broekspijp over aan het incident. Een berger kwam ter plaatse om het voertuig uit de sloot te halen.
Paardenwagen in de sloot
Een harde botsing tussen twee auto's en een stadsbus van U-OV zorgde gisteravond voor een ravage op de kruising van de Vleutenseweg en de Thomas à Kempisweg in Utrecht. Een van de bestuurders raakte gewond. Het sneeuwde behoorlijk tijdens dit ongeluk. Onderzocht wordt of dit een rol heeft gespeeld.
Het ongeluk bij de Thomas á Kempisweg.
Het ongeluk bij de Thomas á Kempisweg. © Michiel van Beers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.