RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Pas op, lokaal spekglad: meerdere ongelukken door winterweer

1/6
PROVINCIE UTRECHT - Veel later dan verwachtging het gisteravond tochsneeuwen. Omdat het vannacht licht gevroren heeft, is er kans op gladheid. Er zijn al verschillende ongelukken gebeurd in Midden-Nederland. Door ijzel rijden er vanmorgen vroeg geen trams tussen Utrecht en Nieuwegein/IJsselstein, meldt U-OV.

Voor de provincie Utrecht istot11.00 uur code geel van kracht. Automobilisten moeten dus blijven denken om hun snelheid. Ook voor fietsers is het oppassen geblazen.

De drukte in de ochtendspits valt volgens Rijkswaterstaat mee.


ONGELUKKEN
Op de A2 bij Utrecht gleed gisteravond laateen bestelbusje tegen een strooiauto van Rijkswaterstaat. Een soortgelijk ongeluk gebeurde op de A2 bij Breukelen. Daar verloor de automobilist de macht over het stuur en botste tegen het wegmeubilair.

 Politie bij ongeluk op de A12 bij Woerden Politie bij ongeluk op de A12 bij Woerden | Foto: Michiel van Beers

Op de A12 gleed gisteravond een auto van de weg ter hoogte van Woerden. In geen van de gevallen vielen er gewonden, wel was er veel blikschade.

 De beschadigde bestelbus op de A2 bij Utrecht. De beschadigde bestelbus op de A2 bij Utrecht. | Foto: 112mediautrecht

Of het winterweer de oorzaak was, is niet geheel duidelijk, maar een busje voor het vervoer van paardenraakte gisteravond van de weg in het buitengebied van Breukelen. Alleen de chauffeur zat inde wagen. Paarden werden niet vervoerd.

 Paardenwagen van de weg Paardenwagen van de weg | Foto: Michiel van Beers

Het ongeluk gebeurde rond half tienop de Kortrijk ter hoogte van de Laan van Duuren. De bestuurder kon op eigen kracht uit het voertuig komen en hield alleen een natte broekspijpover aan het incident. Een berger kwam ter plaatse om het voertuig uit de sloot te halen.

Paardenwagen in de sloot


Een harde botsing tussen twee auto's en een stadsbus van U-OVzorgde gisteravond voor een ravageop de kruising van de Vleutenseweg en de Thomas Kempisweg in Utrecht. Een van de bestuurdersraakte gewond. Het sneeuwdebehoorlijk tijdens dit ongeluk. Onderzocht wordt of dit een rol heeft gespeeld.

 Het ongeluk bij de Thomas  Kempisweg. Het ongeluk bij de Thomas Kempisweg. | Foto: Michiel van Beers


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -