Jarige Beatrix (81) nog zeer actief

© ANP
LAGE VUURSCHE - Prinses Beatrix viert vandaag haar 81e verjaardag. Zes jaar na haar aftreden neemt de voormalige koningin uit Lage Vuursche nog steeds volop deel aan het openbare leven.
Eerder deze maand was ze bij de nieuwjaarsontvangsten, maandag ontmoette ze de Nederlandse ambassadeurs en gisteravond opende ze in het Mauritshuis het themajaar Rembrandt & de Gouden Eeuw. Kunst en dans hebben haar bijzondere belangstelling.
Volgende week gaat Beatrix naar Nieuwegein om de in het Lekkanaal gelegen derde kolk van de Prinses Beatrixsluis te openen. De sluis was in 1938 het eerste object dat naar de net geboren eerste dochter van prinses Juliana en prins Bernhard werd vernoemd.
De prinses is ook buiten de schijnwerpers actief. Niet alleen voor de goede doelen die ze is blijven steunen, zoals de natuurbeschermingsorganisaties op de zes Caribische eilanden en Jantje Beton, maar ook met tal van privé-activiteiten.
Eind volgende maand gaat Beatrix weer op wintersport in Lech en paardenrijden doet ze ook nog. Dat bleek toen onlangs de auto van haar beveiligers vastliep op het strand bij Wassenaar. Zij reden achter de prinses aan.
En dan is de prinses ook nog eens oma van acht kleinkinderen. Of Beatrix haar verjaardag vandaag viert op Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche is niet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.