Tramverkeer weer opgestart na problemen door ijzel

© Rob Wientjes (@HyRob)
UTRECHT/NIEUWEGEIN - Door ijzel hebben er de hele ochtend en het begin van de middag geen trams gereden tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. De bevroren bovenleiding veroorzaakte storingen.
Rond half twee vanmiddag is het tramverkeer weer opgestart. "Houd wel nog rekening met vertraging, het duurt even voordat de trams weer volgens de geplande dienstregeling rijden", aldus vervoerder U-OV.
Vijf bussen reden vanmorgen heen en weer rijden langs het traject om reizigers op te pikken. Toch klonken er veel klachten dat er te weinig vervangend vervoer was. Ook stond er volgens reizigers niet duidelijk op de borden dat de trams niet reden. U-OV erkent dat er sprake is geweest van een communicatiefout.
U-OV is vannacht wel door blijven rijden om de bovenleiding schoon te houden, maar dat heeft onvoldoende geholpen. Daarom worden de trams teruggereden naar de remise.
Op de Uithoflijn zijn vannacht trams stilgevallen tijdens een proefrit. Ook hier was ijzel waarschijnlijk de oorzaak. De trams zijn weggesleept met een speciaal voertuig.
Trams tussen Utrecht en IJsselstein rijden niet door winterweer
Waarom reden er geen trams?

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.