RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tramverkeer weer opgestart na problemen door ijzel

1/3
UTRECHT/NIEUWEGEIN - Door ijzel hebben er de hele ochtend en het begin van de middag geen trams gereden tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. De bevroren bovenleiding†veroorzaakte storingen.

Rond half twee vanmiddag is het tramverkeer weer opgestart. "Houd wel nog rekening met vertraging, het duurt even voordat de trams weer volgens de geplande dienstregeling rijden", aldus vervoerder U-OV.

Vijf†bussen†reden vanmorgen†heen en weer rijden†langs het traject om†reizigers op te pikken. Toch†klonken er veel†klachten dat er te weinig vervangend vervoer was.†Ook stond er volgens reizigers niet duidelijk op de borden dat de trams niet reden. U-OV erkent dat er sprake is geweest van een communicatiefout.

U-OV is vannacht wel door blijven rijden†om de bovenleiding schoon te houden, maar dat heeft onvoldoende geholpen. Daarom worden de trams teruggereden naar de remise.

Op de Uithoflijn zijn vannacht trams stilgevallen tijdens een proefrit.†Ook†hier was ijzel waarschijnlijk de oorzaak. De trams†zijn weggesleept met een speciaal voertuig.

Trams tussen Utrecht en IJsselstein rijden niet door winterweer


Waarom reden er geen trams?


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -