Kort nieuws: Utrechtse Kanaalstraat wordt groen

REGIO - GroenLinks in de stad Utrecht steekt vanmiddag de handen uit de mouwen in de Kanaalstraat. De bewoners krijgen tientallen geveltuintjes cadeau. De actie past bij de landelijke campagne van GroenLinks om Nederland groener te maken. De Kanaalstraat in Utrecht kent nauwelijks groen en is vooral grijs.
De vrijwilligers van de landschapsbeheerploegen hebben de wisseltrofee ' De Wilgenknotter' gewonnen. Ze kregen hem uit handen van directeur Frans ter Maten van Landschap Erfgoed Utrecht. De Wilgenknotter is een wisseltrofee voor mensen of instellingen, die zich op een bijzondere manier inzetten voor het beheer van de natuur in de provincie Utrecht. Het 4-tal knot elk jaar zo'n 1500 bomen, onderhoudt bosjes, houtwallen en singels, plant honderden bomen en hooit zo'n 13 hectare riet- en grasland.
Leusden krijgt er deze zomer een toeristische attractie bij: een maïsdoolhof.
De eigenaar van kaasboerderij De Kopermolen laat in mei maïs zaaien in een weiland aan de Hessenweg.
Twee maanden later zijn de planten groot genoeg om kinderen te laten verdwalen.
Eind augustus verdwijnt de tijdelijke attractie onder de maaimachine.
Zeventien Amersfoortse kerken gaan zich inzetten voor gehandicapten, daklozen en thuiswonenden dementerenden. Vrijwilligers gaan vandaag tijdens de diaconale dag langs bij die mensen, vooral om ze wat ontspanning te geven. De kerken werken daarbij samen met zorgorganisaties.
GroenLinks in de stad Utrecht steekt vanmiddag de handen uit de mouwen in de Kanaalstraat. De bewoners krijgen tientallen geveltuintjes cadeau. De actie past bij de landelijke campagne van GroenLinks om Nederland groener te maken. De Kanaalstraat in Utrecht kent nauwelijks groen en is vooral grijs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.