Burgemeester belde Amersfoortse Oranjefan over Koningsdag

© ANP
AMERSFOORT - Burgemeester Bolsius van Amersfoort heeft Oranjefan Oscar Meijer persoonlijk gebeld om te vertellen dat koning Willem-Alexander zijn verjaardag dit jaar in hun stad komt vieren. Dat is te lezen op destadamersfoort.nl.
Op 30 augustus was Meijer aan het werk, toen Lucas Bolsius belde. Ook de burgervader weet dat Meijer een bekende Nederlander is als het gaat om het volgen van de Koninklijke Familie en hij had een mooie boodschap.
"Een uur voordat het openbaar mocht, zei hij mij in vertrouwen dat de koning hier zijn verjaardag komt vieren. Dat moment vergeet ik nooit meer. M'n hart zat in mijn keel", vertelt Meijer aan de Amersfoortse nieuwssite.

ALTIJD ALS EERSTE

Al jarenlang volgt de 57-jarige Meijer het Koninklijk Huis op de voet. Bij Prinsjesdag en Koninginnedag stond hij altijd als eerste langs de route en dat is niet veranderd sinds koning Willem-Alexander het stokje heeft overgenomen.

DROP

Al ruim dertig jaar staat Meijer altijd als eerste aan de route en dat zal in zijn eigen stad straks niet anders zijn. "Ik sta bekend als 'de dropman', omdat ik de koningin altijd drop gaf. Elk jaar hadden we wel een contactmomentje en kwam er een praatje. De drop werd altijd zeer gewaardeerd. Toen koning Willem-Alexander haar opvolgde, ben ik met die traditie gestopt. Het hoorde bij Beatrix, vond ik."
Maar nu Koningsdag dit jaar in zijn Amersfoort gevierd wordt blaast hij de traditie nieuw leven in: "Ik weet zeker dat hij het met een grote glimlach aanneemt."
RTV Utrecht en destadamersfoort.nl wisselen berichten uit in aanloop naar Koningsdag in Amersfoort.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.