RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse raad wil eerst praten over coffeeshop op bedrijventerrein Overvecht

UTRECHT - De nieuwe coffeeshop op Bedrijventerrein Overvecht stuit op veel weerstand, ook bij de Utrechtse politiek. Vandaag vroegen nagenoeg alle partijen in de Utrechtse raad aan burgemeester Van Zanen om geen onomkeerbare beslissingen te nemen. De raad wil eerst veel meer informatie.

De burgemeester antwoordde aan de raad dat er op korte termijn zeker geen onomkeerbare beslissingen aan de orde zijn. Eerst geeft de ondernemer, die de coffeeshop wil beginnen, aanstaande maandag uitleg over zijn plannen tijdens een informatiebijeenkomst. Daarna moet de ondernemer nog een formeel verzoek indienen.

BESTEMMINGSPLAN
Verder zei de burgemeester dat het bestemmingsplan gewijzigd moet worden. Bij die procedure kunnen belanghebbenden, zoals ondernemers en bewoners hun zienswijze indienen.

Met zo'n zienswijze kan een bezwaar tegen de plannen bekend gemaakt worden. De burgemeester zei toe dat hij een brief aan de gemeenteraad gaat sturen met de informatie die de raad vroeg. Die brief komt half maart.

POLITIEK
De partij Student & Starter was de enige die zich niet aansloot bij de vragen aan de burgemeester. Fractievoorzitter Tim Homan gaf aan dat hij juist blij zou zijn als er een extra coffeeshop komt. Hij denkt dat de veiligheid in de stad er bij gebaat is als er nog een extra coffeeshop komt. Zo wordt de ongecontroleerde straathandel in softdrugs tegengegaan, zegt S&S.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -