Inzamelingsactie voor Leon de Kogel: "Veel meer dan een fruitmand en een bloemetje"

Carolien van Meel met de opbrengst van haar actie.
Carolien van Meel met de opbrengst van haar actie. © RTV Utrecht
UTRECHT - De inzamelingsactie van FC Utrecht-fan Carolien van Meel voor voormalig FC Utrecht-speler Leon de Kogel heeft 16.631 euro opgebracht. Dat heeft zij vanavond bekendgemaakt in UVandaag. In totaal zijn er 878 donaties gedaan.
"Ik dacht, ik moet iets voor hem gaan doen. Zijn verhaal ging me echt aan het hart. Dus ik dacht: ik ga iets opstarten, zodat we hem straks een bloemetje of een fruitmand kunnen schenken. Maar dat is zoiets groots en moois geworden", aldus Van Meel.
Leon de Kogel is heel blij met de actie van Carolien van Meel

ONGELUK

In 2018 was De Kogel met vrienden op vakanie in Malta. Het ging mis toen hij in een taxi zat. De taxichauffeur nam de verkeerde afslag op de rotonde en vervolgens ontstond er een frontale botsing. Het gevolg? De Kogel raakte zwaargewond aan zijn been en lag dagen in kritieke toestand in het ziekenhuis.
Meteen was duidelijk dat zijn professionele loopbaan over was en dat hij moest gaan strijden tijdens zijn revalidatie in Nederland. Van Meel wilde hem tijdens deze periode een hart onder de riem steken met een bloemetje of een fruitmand, maar dat is dus compleet uit de hand gelopen.
De Kogel over het ongeluk in Malta

MEDISCHE KOSTEN

Voor De Kogel is dat een mooie bijkomstigheid want de medische kosten rijzen inmiddels de pan uit. Zijn Spaanse club UE Cornellà maakt namelijk al sinds het ongeluk geen salaris meer over. Ook reageert de verzekeringsmaatschappij van de taxichauffeur uit Malta niet op brieven en telefoontjes.
Zijn laatste spaargeld is opgegaan aan het betalen van het ziekenhuis op Malta en de ambulancevlucht. In totaal ging het om tienduizenden euro's.
Van Meel: "FC Utrecht heeft hem er ook nog wel bij geholpen. Hij zit op dit moment bij zijn ouders. En ja, het moet nog allemaal maar goed komen. Ze zijn nu druk bezig".

BENEFIET

Op maandag 11 februari wordt er ook nog een benefietwedstrijd gespeeld. Zo zal de wedstrijd Jong Utrecht - Go Ahead Eagles in het teken van De Kogel staan. De inkomsten van dit duel gaan ook naar de ex-prof toe.
Komende week overlegt de Woerdense met FC Utrecht over de gang van zaken rond de benefietwedstrijd. Bij de duel is De Kogel zelf ook aanwezig. Hij krijgt die avond onder meer de cheque. Van Meel besluit: "Ik hoop op veel supporters op 11 februari."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.