RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Leusden wil renovatie van activiteitencentrum De Korf

1/2
LEUSDEN - De gemeenteraad van Leusdenwil dat activiteitencentrum De Korf wordt verbouwd. Onderzoek moet uitwijzen wathiervoor nodig is en wat dit gaat kosten.

Het gebouw verkeert in slechte staat. Uit onderzoek blijkt dat de bewapening van de betonvloer gedeeltelijk is aangetast en gerepareerd moet worden. Dit levert geen gevaarlijke situatie op voor bezoekers. Verder blijkt dat de technische installaties grotendeels vervangen moeten worden.

Het college noemt de huidige uitstraling van het gebouw bovendien 'verouderd en sleets'. Wat de renovatie precies gaat kosten moet worden onderzocht, maar een eerste raming gaat uit van ruim vier miljoen euro.

NIEUWBOUW GEEN OPTIE

Deverbouwingpast volgens het college binnen de opknapbeurt van het omliggende winkelgebied van deHamershof.Het activiteitencentrum is de afgelopen jareneen hoofdpijndossier geworden voor de gemeente. Eerder was het de bedoeling om de renovatie een paar jaar uit te stellen omdat het nieuwe college geen ruimte zag in de begroting. Om die reden bleek nieuwbouw ook geen optie.

In De Korf zit onder meer een bowlingcentrum. De exploitant heeft onlangs een nieuwe bowlingbaan aan laten leggen. Ook tekende hijkort geledeneen huurovereenkomst met de gemeente waardoor hij voor de volgende 19 jaar in het pand mag blijven. Ook zit er een sporthal in voor het bewegingsonderwijs voor leerlingen van de basisscholen.

 De bowlingbaan van activiteitencentrum De Korf De bowlingbaan van activiteitencentrum De Korf | Foto: Activiteitencentrum De Korf

Naast het compleet renoveren van het gebouwwil de gemeenteraad datDe Korfwordtverduurzaamd.Ook wordter gekeken of de sporthal misschien kan verhuizen naar het parkeerdek van de Smidse. De huidige sporthal kan dan afgebroken worden om plaats te maken voor woningen. Wat dit betekent voor het kostenplaatje is nog niet duidelijk.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht