Leusden wil renovatie van activiteitencentrum De Korf

© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
LEUSDEN - De gemeenteraad van Leusden wil dat activiteitencentrum De Korf wordt verbouwd. Onderzoek moet uitwijzen wat hiervoor nodig is en wat dit gaat kosten.
Het gebouw verkeert in slechte staat. Uit onderzoek blijkt dat de bewapening van de betonvloer gedeeltelijk is aangetast en gerepareerd moet worden. Dit levert geen gevaarlijke situatie op voor bezoekers. Verder blijkt dat de technische installaties grotendeels vervangen moeten worden.
Het college noemt de huidige uitstraling van het gebouw bovendien 'verouderd en sleets'. Wat de renovatie precies gaat kosten moet worden onderzocht, maar een eerste raming gaat uit van ruim vier miljoen euro.

NIEUWBOUW GEEN OPTIE

De verbouwing past volgens het college binnen de opknapbeurt van het omliggende winkelgebied van de Hamershof. Het activiteitencentrum is de afgelopen jaren een hoofdpijndossier geworden voor de gemeente. Eerder was het de bedoeling om de renovatie een paar jaar uit te stellen omdat het nieuwe college geen ruimte zag in de begroting. Om die reden bleek nieuwbouw ook geen optie.
In De Korf zit onder meer een bowlingcentrum. De exploitant heeft onlangs een nieuwe bowlingbaan aan laten leggen. Ook tekende hij kort geleden een huurovereenkomst met de gemeente waardoor hij voor de volgende 19 jaar in het pand mag blijven. Ook zit er een sporthal in voor het bewegingsonderwijs voor leerlingen van de basisscholen.
De bowlingbaan van activiteitencentrum De Korf
De bowlingbaan van activiteitencentrum De Korf © Activiteitencentrum De Korf
Naast het compleet renoveren van het gebouw wil de gemeenteraad dat De Korf wordt verduurzaamd. Ook wordt er gekeken of de sporthal misschien kan verhuizen naar het parkeerdek van de Smidse. De huidige sporthal kan dan afgebroken worden om plaats te maken voor woningen. Wat dit betekent voor het kostenplaatje is nog niet duidelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.