RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Motorfans starten bodemprocedure vanwege rijverbod Lekdijk

1/2
LOPIK - Motorliefhebbers gaan een bodemprocedure starten om het rijverbod op de Lekdijk bij Lopik alsnog van tafel te krijgen. "Wij denken dat het grootste deel van de motorrijders helemaal geen lawaai maakt", zegt Arjan Everink van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV).

Vorige maand gaf de rechter de gemeente Lopik gelijk. Die wil dat motoren van maart tot en met oktober niet over een deel van de Lekdijk (tussen de Zijdeweg en Schoonhoven)ámogen rijden. Omwonenden ervaren veel geluidsoverlast van de racemonsters.

Het is gewoon openbare weg, een heel mooi stuk weg zelfs"
Arjan Everink van de KNMV

Maar Everink bestrijdt dat alle motoren herrie maken. Hij benadrukt dat de politie gewoon boetes kan uitdelen aan motorrijders die te veel geluid maken.á"Het is gewoon openbare weg", zegt hij tegen Radio M Utrecht.á"Een heel mooi stuk weg zelfs. We willen daar gewoon leuk overheen kunnen rijden."

Niet alleen de KNMV start een bodemprocedure, ook de Motorrijders Actie Groep doet mee. Het is volgens Everink een laatste strohalm.

Over precies een maand gaat het rijverbod in. Voor die tijd is de bodemprocedure nog lang niet afgerond. Everink benadrukt dat de laatste juridische strohalm niet alleen wordt aangegrepen om de kwestie-Lekdijk te veranderen. "Het is ook belangrijk dit uit te zoeken voor andere gevallen in Nederland waar gemeentes soortgelijke maatregelen overwegen."

Arjan Everink op Radio M Utrecht: "De meeste motorrijders maken helemaal geen lawaai."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -