Ondernemers bedrijventerrein Overvecht tegen komst coffeeshop: "We staan echt niet te popelen"

Politiecontrole op bedrijventerrein Overvecht. Archief.
Politiecontrole op bedrijventerrein Overvecht. Archief. © RTV Utrecht
UTRECHT - Ondernemers op bedrijventerrein Overvecht in Utrecht verzetten zich tegen de komst van een coffeeshop in het gebied. Gisteren was er een algemeen overleg tussen de ondernemersvereniging en de politie over de veiligheid op de autoboulevard. Daar ging het ook over de eventuele komst van de coffeeshop. Rogier Bos van de ondernemersvereniging verzet zich daartegen: "Hier staan we echt niet om te popelen."
Het bedrijventerrein komt regelmatig op negatieve wijze in het nieuws. In januari sloot burgemeester van Zanen een autoverhuurbedrijf op de Arkansasdreef nadat die zaak in één jaar tijd twee keer was beschoten. Eind 2018 controleerden agenten, medewerkers van de douane, de Belastingdienst en de gemeente Utrecht zeventien bedrijven. Ook daarvoor rommelde het. Halverwege 2017 trok de ondernemersvereniging al aan de bel. Dat gebeurde na de ontdekking van een illegale sigarettenfabriek en het oprollen van een garagebedrijf dat geheime ruimtes in auto's inbouwde die gebruikt werden door criminelen.
Rogier Bos van de ondernemersvereniging zegt hard te werken aan het verbeteren van de situatie op het bedrijventerrein. De laatste tijd surveilleert de politie vaker in het gebied. Ook hebben de ondernemers camera's laten neerzetten die in contact staan met de meldkamer van de politie. Juist daarom vindt Bos de komst van een coffeeshop op de Tennesseedreef een schoolvoorbeeld van slechte timing: "Overvecht is daar helemaal nog niet rijp voor. Da's veel te vroeg. We zijn echt bang voor de aanzuigende werking van ongewenst gedrag, terwijl we dat juist aan het verbeteren zijn."

VERGUNNING

De komst van de coffeeshop is zeker nog geen gelopen race. Er is nog geen vergunning afgegeven en dat zal pas gebeuren nadat de gemeente heeft onderzocht of de aanvrager banden met criminelen heeft.
Ook is er veel verzet vanuit de gemeenteraad tegen de komst van de coffeeshop. De burgemeester antwoordde op vragen van de raad al dat er op korte termijn geen onomkeerbare beslissingen worden genomen.
INFORMATIE-AVOND
Maandagavond is er een informatie-avond van de gemeente over de stand van zaken rondom de komst van de coffeeshop. Daar zal ook de ondernemer die de coffeeshop wil beginnen uitleg geven over zijn plannen. De informatie-avond is om 19.30 uur in De Vechtsebanen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.