Margreet in Hoogland: geen carnaval zonder de jeugd!

Margreet met kersverse vader Jeffrey
Margreet met kersverse vader Jeffrey © RTV Utrecht
HOOGLAND - Een nieuwe maand is ingegaan en de carnavalskoorts in Hoogland - waar Margreet de voorbereidingen op de voet volgt - loopt op. Alle generaties doen mee aan de voorbereidingen: van het bouwen van wagens tot het naaien van kostuums.

IN DE DRAAGZAK NAAR DE OPTOCHT

Dat het een feest is voor alle leeftijden valt steeds meer op. Margreet: "ik dacht dat prins Jeff een grapje maakte toen hij zei dat zijn zoontje van een paar maanden er tijdens de optocht al bij was, maar hij was zelf óók nog een zuigeling tijdens zijn eerste carnaval!" Draagzakken en wagens, alles gaat mee naar de grootste optocht van boven de rivieren.
Margreet is deze week te gast in het ouderlijk huis van prins Jeff. Zijn broer Bryan en hij hebben het carnaval met de paplepel ingegoten gekregen. "Wat nou als die jongens er geen bál aangevonden hadden?" vraagt Margreet zich af. Lachend antwoordden hun ouders in koor "dan hadden ze een probleem gehad!"
Die jongens hebben van kleins af aan de carnavalswaarden meegekregen: Samen bouwen, samen werken, samen feesten.
Nico van Middelaar, vader van de prins

KIPPENVEL

Bryan en Jeff, adjudant en prins in de Raad van Elf, zijn alle carnavalsdagen druk, maar ook hun ouders hebben nog steeds hun taken. Zo zit moeder in de optochtjury en leidt vader het verkeer in goede banen. Ze verheugen zich op het eerste weekend in maart: "Als ik dan die wagen van de jongens aan zie komen", vertelt moeder geëmotioneerd, "en al die mensen naar ze kijken en zwaaien. Ik krijg nu al kippenvel!"
Margreet: Carnaval zit in je bloed, in het geval van prins Jeff.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.