Meer verlichting en toezicht op onveilige Randdijk in IJsselstein

Politie-onderzoek op Randdijk na liquidatie in 2016.
Politie-onderzoek op Randdijk na liquidatie in 2016. © IJsselstein20.nl
IJSSELSTEIN - Met meer toezicht, betere verlichting en het snoeien van het groen rond de Randdijk tussen Nieuwegein en IJsselstein moet de situatie daar veiliger worden. Een aantal gewelddadige incidenten op de fietsroute zorgt ervoor dat veel gebruikers de weg als onveilig ervaren. Volgens burgemeester Patrick van Domburg van IJsselstein vinden er bij de Randdijk sinds 2014 jaarlijks gemiddeld drie incidenten plaats. "Dat is gewoon ernstig", aldus de burgemeester.
Aanleiding voor de maatregelen is onder andere een gewelddadige straatroof waarbij in de nacht van Oud en Nieuw een 19-jarige jongen op de Randdijk meerdere keren werd gestoken met een mes.
VVD-raadslid Bas van der Horst stelde vragen over de veiligheid in IJsselstein. Hij is tevreden met de concrete stappen die burgemeester Van Domburg gisteravond noemde in de raadsvergadering. "Het is nog niet voldoende maar het is een heel goed begin. Door meer verlichting op de weg ziet men elkaar en dan krijg je ook meer toezicht. Ook het snoeien van het groen voor het overzicht en het inzetten van stadstoezicht en politie als het wat schemeriger wordt, zijn goede concrete maatregelen."
Van der Horst denkt dat het gevoel van veiligheid beter gaat worden op de Randdijk: "Maar de inzet van inwoners en ondernemers blijft belangrijk. Als mensen een verdachte situatie zien, bel dan 112. Dan wordt het geregistreerd en komt het in een systeem terecht. Dan kan er beter ingezet worden."
Ook het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid uit Utrecht wordt om aanvullend advies gevraagd om de situatie op de Randdijk te beoordelen.

CAMERATOEZICHT

De maatregelen op de Randdijk zijn wat Van der Horst betreft een goed begin, maar de partij kijkt al verder naar een plan voor cameratoezicht om de veiligheid te verbeteren in heel IJsselstein.
Volgende maand komt de gemeenteraad van IJsselstein bij elkaar om te praten over de veiligheid in de stad. Iedereen gaat dan bekijken wat er gedaan kan worden om de situatie te verbeteren. De VVD komt met een plan voor cameratoezicht in IJsselstein. "Het is op dit moment nog niet mogelijk om de camera's die IJsselstein heeft ook direct uit te kijken. Als dat zou kunnen dan kan er ook direct geacteerd worden op de situatie", aldus het VVD-raadslid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.