Studenten en vrijwilligers runnen Utrechts pop-up restaurant

© RTV Utrecht
UTRECHT - Studenten en andere vrijwilligers runnen ruim een maand lang het pop-up restaurant Happietaria in het Utrechtse Lombok. De jaarlijkse actie is dit jaar in Molen de Ster.
De opbrengst van het restaurant is volledig bestemd voor het goede doel. Dit jaar gaat het geld naar een project van Stichting ZOA; voedselzekerheid in Zuid-Soedan.
Happietaria Lombok wordt gerund door studenten en vrijwilligers

KANSEN VOOR BOEREN

Met het opgehaalde geld gaat een projectorganisatie ervoor zorgen dat boeren meer kennis krijgen over hoe ze zaden kunnen verbouwen en hoe ze duurzaam kunnen werken. Ook krijgen ze nieuwe materialen. Op die manier kunnen de boeren een betere toekomst opbouwen.
Het doel sluit volgens Rianne Hop, organisator van Happietaria, goed aan bij het restaurant. "Hier eten mensen en daarmee helpen we mensen om eten te krijgen. Dat vonden we een leuke connectie."
Happietaria is tot en met 9 maart geopend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.