Radio M Utrecht: na 30 jaar nog altijd een plek waar je je thuis voelt

Directeur Paul van der Lugt en nieuwslezer Marco Bosmans.
Directeur Paul van der Lugt en nieuwslezer Marco Bosmans. © RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Op de dertigste verjaardag van Radio M komt directeur Paul van der Lugt tot de conclusie dat de Utrechtse zender niet meer weg te denken is uit het Utrechtse medialandschap. Het jubileum is vandaag flink gevierd.
"Dat je ook met je radio heel dicht bij de luisteraar komt, dat je het nog steeds heel persoonlijk maakt. En dat je mensen direct aanspreekt. Mensen voelen zich er nog steeds thuis", concludeert de RTV Utrecht-directeur, die samen met nieuwslezer Marco Bosmans aanschoof in UVandaag.
Volgens hem heeft dat te maken met de vertrouwde gezichten die nog altijd aan de zender verbonden zijn. "Conny Kraayeveld is hun vriendin, iedereen die er werkt eigenlijk. Zoals Edwin Meerman, Pieter Vorage en Marco natuurlijk. Het zijn vertrouwde gezichten. Als Marco iets vertelt, dan is het waar. Voor veel mensen is het dan pas waar."
Directeur Paul van der Lugt en nieuwslezer Marco Bosmans over dertig jaar Radio M Utrecht
Hoe de volgende dertig jaar eruit ziet voor Radio M Utrecht? Dat is een lastige vraag voor Van der Lugt. "Het medium radio bestaat dit jaar honderd jaar. Het is al vele keren doodverklaard. Mensen zeggen bijvoorbeeld dat radio helemaal niks is. Maar radio is ook verrassend, ondanks de betrouwbaarheid. En ik denk dat die verrassing die in radio zit, dat mensen dat nog heel lang heel leuk zullen vinden."
Ik denk dat die verrassing die in radio zit, dat mensen dat nog heel lang heel leuk zullen vinden
Directeur Paul van der Lugt
Om de verjaardag van Radio M Utrecht extra goed te vieren, werd er vanavond teruggeblikt op de allereerste uitzending van meer dan drie decennia geleden. De speciale uurlange compilatie van het debuut van de zender kun je hieronder beluisteren.
De speciale compilatie van het debuut van Radio M Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.