Hans Oosters geïnstalleerd als commissaris van de koning in Utrecht

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - Hans Oosters is sinds vandaag officieel het nieuwe hoofd van onze provincie. Vanmiddag kreeg de commissaris van de koning zijn voorzittershamer overhandigd tijdens een bijzondere Statenvergadering.
De commissaris gaat van start in roerige tijden: ambtenaren zijn ontevreden en er speelt een grote rel rond de Uithoflijn. In gesprek met RTV Utrecht laat Oosters weten hoe hij zijn taak wil oppakken. "De Provinciale Staten hebben meerdere keren aangegeven dat ze zelf de problemen graag willen oplossen. We zijn nu op zoek naar hoe dat het beste kan, samen met Gedeputeerde Staten, de ambtelijke organisatie en Provinciale Staten. Ik ben voorzitter van Gedeputeerde Staten, voorzitter van Provinciale Staten, en boegbeeld van de provincie. Dus ik zal die rol zeker spelen."

AMEIDE

Met deze nieuwe commissaris hebben we er ook een inwoner bij in onze provincie. Oosters heeft een monumentaal pand gekocht. Niet direct in de buurt van het provinciehuis, maar op een steenworp van 'zijn' Krimpenerwaard, in Ameide. "Zoals het dan gaat als je huizen gaat kijken: dan val je op een gegeven moment voor een huis en vervallen alle rationele argumenten. We vonden een huis in Ameide waar we heel graag willen gaan wonen. In de prachtige gemeente Vijfheerenlanden. Leuk om van dichtbij mee te maken hoe die gemeente zich gaat ontwikkelen."
Het is fantastisch om op deze rijdende trein te stappen.
Hans Oosters, commissaris van de koning

EERSTE INDRUK

"Mijn eerste indruk is dat Utrecht een heel levendige provincie is, waar enorm veel gebeurt. Het is niet voor niets het centrum van het land. Dat geeft allemaal mooie kansen om met actuele vraagstukken aan de gang te gaan als provinciebestuur. Daar is de provincie al heel hard mee bezig, en het is fantastisch om op die rijdende trein in te kunnen stappen."
De komende weken zullen vooral in het teken staan van handen schudden. Zo wil Oosters zo snel mogelijk kennismaken met de 26 burgemeesters in Utrecht. "Maar ook met allerlei maatschappelijke instellingen, met verenigingen, met culturele instellingen, met kennisinstellingen. Mijn agenda staat de komende weken behoorlijk vol, maar het is een enorm groot plezier."
Hans Oosters begonnen als commissaris van de koning

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.