Kort nieuws: brand in zorginstelling

REGIO - Bij een zorginstelling in Den Dolder zijn twee patiënten aan een ramp ontsnapt. Onbekenden stichtten brand voor de deur van hun kamer en gingen er vandoor. Beveiligingsmedewerkers wisten het vuur op tijd te doven, maar de politie neemt de zaak zeer serieus.
* Op de Markt in Veenendaal is een 16-jarige jongen aangehouden voor zware mishandeling. Hij zou bij een ruzie in een café een man uit Veenendaal een glas in het gezicht hebben gedrukt. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis en de reden van de ruzie is onbekend.
* Van Speelklok tot Pierement krijgt 1,2 miljoen euro subsidie. Met het geld wordt de werkplaats aan de Lichte Gaard opgeknapt en daarna opengesteld voor het publiek. Het Utrechtse museum krijgt acht ton uit het Europese subsidieprogramma 'Kansen voor West', dat de Randstad in de top 5 van Europese regio's moet krijgen. De gemeente Utrecht legt de rest bij.
* Een 12-jarige jongen heeft op de Maarssense kermis zijn gestolen fiets teruggevonden. Hij belde de politie. Agenten zagen dat de nieuwe eigenaar er op de fiets vandoor wilde gaan. De jongen, een 13-jarige Utrechter, is aangehouden.
* Bij een ongeluk in IJsselstein is een fietser gewond geraakt. De 44-jarige vrouw werd op het Oranjeplein geschept door een automobilist. De man sloeg af, maar had haar snelheid onderschat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.